header banner
Default

LUNC Classic (Terra) Fiyat Tahmini 2025–2030! LUNC Coin Yorum! › COINTURK


2022 yılında en fazla konuşulan kripto paralardan biriydi. İflasıyla herkesi şok etti ve büyük kayıpları tetikledi. Celsius, Voyager, 3AC ve daha niceleri Terra çöküşünün ardından iflasa gitti. On milyarlarca dolarlık kaybın yanı sıra kripto paralarla ilgili regülasyon çalışmalarını da olumsuz etkiledi. Artık devletlerin elinde Terra gibi kötü bir örnek var ve bunu mümkün olduğunca sert politikalar için kullanmayı planlıyorlar.

2019 yılında piyasaya sürülen Terra (LUNA), TerraUSD (UST) isimli algoritmik stablecoinin 1 dolara sabitliğini koruyordu. Kripto para endüstrisine aşina olanlar, 2022 yılının ikinci çeyreğinde kripto çöküşüne yol açan şeyin buradaki hatalı kurgu olduğunu bilecektir. Kendi stablecoinini 1 dolara sabitlemek için değeri değişken kripto parasını kullanan Do Kwon aylar sonra hatalı olduğunu kabul edecekti. Do Kwon için bu başarısızlık o kadar da sürpriz olmadı çünkü daha önce de benzer bir algoritmik stablecoin projesi başlatmış ve onu da iflas ettirmişti. Ancak bunu anonim şekilde yaptığı için kimse onun bu başarısızlığını bilmiyordu.

2022 Mayıs ayında Terra ekosistemi tamamen çöktü. Terra Ekosistem Canlanma Planı 2’ye göre bir çatal tasarlandı. Buna Terra 2.0 denildi ve iflas eden ağ Terra Classic ismiyle terkedildi. Bugün az sayıda kripto para yatırımcısı Terra Classic’in küllerinden doğması umuduyla ona yatırım yapıyor. Bu son derece riskli bir yatırım olsa da spekülatif yükselişler ani kazançlar getirebiliyor.

LUNC 2025 ve 2030 Fiyat Tahmini

Öncelikle 3-5 veya 8 yıllık fiyat tahminlerinin kesin olarak gerçekleşme ihtimali zayıf, nitekim Bitcoin’in yarınki açılış fiyatı bile doğur tahmin edilemezken 8 yıl sonrası için LUNC şu kadar dolar olur demek hiç mantıklı değil. Fakat bazı yapay zeka algoritmaları geçmiş performanslara göre tahminlerde bulunuyor. Yatırımcıların bu fiyat hedeflerini bu minvalde ele alması önemlidir.

LUNC 2025 Fiyat Tahmini

Telegaon, 2025 yılında LUNC’nin minimum ve maksimum fiyatlarının sırasıyla 0,0089 ve 0,028 dolar olacağını düşünüyor. Diğer uzmanlar, LUNC’nin önceki performansını analiz ettikten sonra, söz konusu yıldaki ortalama fiyatının 0,015 olacağını tahmin ediyor. Ancak Coinpedia, Luna Classic’in geleceği konusunda pek iyimser değil. LUNC’nin 2025’te 0,002846 dolar ile zirveye ulaşacağını düşünüyor.

LUNC 2030 Fiyat Tahmini

Telegaon bundan 8 yıl sonra LUNC fiyatının 5,23 dolara kadar ulaşabileceğini düşünüyor. Nitekim 7 trilyonluk arz ile bu imkansızdır. Hali hazırda LUNC için büyük miktarda yakımlar da görmediğimize göre Bitcoin Wisdom tarafından paylaşılan görüşü inceleyelim. Bitcoin Wisdom, LUNC’nin fiyatının 2030’da 0,002603 dolar ile 0,002834 dolar arasında dalgalanmaya devam edeceğini düşünüyor.

Yakın tarihli bir Bloomberg raporu, TerraUSD gibi algoritmik stabilcoinler hakkında yasakların yolda olduğunu söylüyor. Sebebi gayet açık, hatalı ekonomilerin ilgili projelerde iflasa neden olduğu görüldü ve tüm kripto para piyasası bu hatadan payına düşeni aldı.

Sorumluluk Reddi: Bu yazıda yer alan bilgiler kesinlikle yatırım tavsiyesi içermez. Yatırımcılar, kripto para birimlerinin yüksek volatilite ve dolaysıyla risk taşıdığının farkında olmalı, kendi araştırmaları doğrultusunda işlemlerini gerçekleştirmelidir.

Sources


Article information

Author: Ashley Adams

Last Updated: 1703747403

Views: 1161

Rating: 4.7 / 5 (45 voted)

Reviews: 86% of readers found this page helpful

Author information

Name: Ashley Adams

Birthday: 2015-04-04

Address: 7126 Rodriguez Court, North Scottbury, RI 42157

Phone: +4795516026882606

Job: Financial Analyst

Hobby: Sailing, Bird Watching, Bird Watching, Kite Flying, Arduino, Puzzle Solving, Beer Brewing

Introduction: My name is Ashley Adams, I am a risk-taking, cherished, priceless, dedicated, unwavering, venturesome, multicolored person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.