header banner
Default

Crypto-analist geeft aan waarom Cardano in de Bull Markt geen succes zal hebben


De afgelopen dagen heeft Bitcoin (BTC) veel aandacht getrokken door een indrukwekkende rally. Dit lijkt ook effect te hebben op andere altcoins, waaronder Cardano (ADA). Ondanks dat Cardano recent op een jaarlijks dieptepunt stond, heeft de munt in de afgelopen 24 uur een stijging van meer dan 10% laten zien. Echter, volgens een crypto-analist zal de verdere groei van ADA beperkt blijven en zij heeft hiervoor diverse redenen aangegeven.

Trage ontwikkeling

Crypto analist ‘Lady of Crypto’ stelt dat één van de knelpunten van het project de trage ontwikkeling is. Vooral in vergelijking met concurrerende projecten die sneller innoveren. Ze suggereert dat het project mogelijk wordt overtroffen door concurrenten, zoals het prominente Ethereum (ETH).

Cardano wordt te weinig gebruikt

Een ander kritiekpunt is dat Cardano nog altijd relatief weinig wordt gebruikt. Op basis van de total value locked (TVL), wat verwijst naar de totale waarde van de activa die zijn vergrendeld of worden gestaked in een gedecentraliseerde finance (DeFi) project, staat het project 15de. Concurrenten met een stuk lagere marktkapitalisatie weten Cardano te overtreffen op dit gebied. 

Traag en duur

Lady of Crypto benadrukt daarnaast dat Cardano traag en duur is in vergelijking met zijn concurrenten, zoals Ethereum en Solana (SOL). Transacties op het netwerk duren volgens haar gemiddeld 20 seconden. Hoewel de layer-2 Hydra dit moet oplossen vraagt ze zich af wanneer deze beschikbaar is en of het wel op tijd komt.

Gebrek aan adoptie

Ten slotte stelt de analist dat Cardano geen tastbare adoptie heeft laten zien. Ondanks aankondigingen van verschillende partnerschappen met regeringen en instellingen vallen de oplossingen tegen. Het project werkt samen met onder andere landen in Afrika, maar nog steeds lopen de resultaten achter. In tegenstelling is Polygon (MATIC) samenwerkingen aangegaan met Disney, Mastercard, Mercedes en meer.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht ADA of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Sources


Article information

Author: Jason Hood

Last Updated: 1700163481

Views: 916

Rating: 3.9 / 5 (63 voted)

Reviews: 94% of readers found this page helpful

Author information

Name: Jason Hood

Birthday: 1993-10-23

Address: 371 Ernest Vista, Wisemouth, SC 78514

Phone: +4528191068175219

Job: Chemical Engineer

Hobby: Cycling, Animation, Bowling, Running, Geocaching, Rowing, DIY Electronics

Introduction: My name is Jason Hood, I am a esteemed, unswerving, strong-willed, dear, spirited, talented, bold person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.