header banner
Default

Motorvrienden geven Alex van Gool de laatste eer


Table of Contents

    De vermoorde Alex van Gool uit Oudenbosch werd woensdagmorgen bij zijn uitvaart geëerd door zijn motorvrienden. Woensdagochtend verzamelde een stoet van zo'n honderd motorrijders zich bij zijn huis. De kist werd op een zijspan geplaatst en daarna reed iedereen via Rucphen naar het uitvaartcentrum in Roosendaal. Leden van zijn motorclub Crypto MC liepen achter de kist. De 41-jarige Van Gool werd vorige week zondag doodgestoken in Sint Willebrord. Zijn ex-vrouw is de enige verdachte.

    Bij crematorium Zegestede in Roosendaal zette de politie de Rucphenseweg kort af om alle verkeer in een keer op het parkeerterrein te laten. Voor het uitvaartcentrum was er een ceremonie. Het zijspan met de kist werd door een erehaag van familie en bekenden en geparkeerde motoren naar de ingang geleid.

    Motorgeluid
    Vrienden en bekenden staken vuurpijlen en rookbommen af. Tegelijkertijd draaiden ze aan de gashendel van hun motor. Er klonk minutenlang ronkende motoren, die soms oorverdovend waren. De uitvaart zelf was, op verzoek van de familie zonder media.

    Alex van Gool was vicepresident van motorclub Crypto MC, chapter Old School. Zijn clubleden waren woensdag steeds het dichtst bij zijn kist en liepen er achter. Ook andere motorclubs waren er voor een laatste eerbetoon.

    Verdachte
    Van Gool was anderhalve week geleden slachtoffer van een steekpartij. Op zondagavond 15 oktober ging het mis op de parkeerplaats aan de Kanariestraat in Sint Willebrord. Wat er exact aan voorafging is nog onduidelijk, maar hulpdiensten vonden het slachtoffer zwaargewond in een auto. Hij was niet meer te redden.

    Al na enkele uren pakte de politie een man op in Wernhout. Het was een Roosendaler die voorkwam in andere politieonderzoeken. Al gauw bleek dat ze de verkeerde hadden. De verdenkingen gingen daarna uit naar de ex-vrouw (38) van Alex. Die werd opgepakt. De Roosendaler werd na een paar dagen vrijgelaten en is geen verdachte meer.

    Voorarrest
    De vrouw is de ex van Alex. Ze zit vast. Haar voorarrest is vorige week door de rechter-commissaris met twee weken verlengd. Ze wordt officieel verdacht van moord of doodslag.

    Het onderzoek naar de gewelddadige dood van Van Gool is in volle gang. Over het motief en de achtergronden is nog niks naar buiten gebracht. Bekend is wel dat de verdachte vrouw en Alex een zoontje hebben van 11 jaar oud. Er is al gesuggereerd dat er ruzie was in de relatiesfeer, mogelijk over de voogdij.

    LEES OOK: Verdachte (40) steekpartij vrijgelaten, vrouw (38) wordt voorgeleid

    Sources


    Article information

    Author: Mark Bender

    Last Updated: 1699361042

    Views: 1042

    Rating: 3.6 / 5 (100 voted)

    Reviews: 82% of readers found this page helpful

    Author information

    Name: Mark Bender

    Birthday: 1973-11-20

    Address: 247 Mary Ford Apt. 439, Robinborough, MO 18070

    Phone: +4507715365496284

    Job: SpaceX Engineer

    Hobby: Woodworking, Archery, Gardening, Camping, Bird Watching, Meditation, Aquarium Keeping

    Introduction: My name is Mark Bender, I am a priceless, intrepid, tenacious, Colorful, expert, Determined, candid person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.