header banner
Default

Koin Bülteni: Bitcoin ve Kripto Paralar Neden Artıyor? Piyasa Yeşillendi!


Table of Contents

Bitcoin (BTC) ve kripto paralar güne büyük bir yükselişle açılırken arkasındaki sebep merak edilmeye başlandı.

Bitcoin TSİ dün gece saatlerinde 28.550 dolar seviyelerinden %3‘e yakın yükselişle 29.400 dolara kadar artış yaşadı. Bu süreçte Ethereum (ETH), Ripple (XRP), major kripto paralar ve diğer altcoinlerde yeşillenmeler görüldü.

Günün en çok değer kazanan altcoin’i Binance’den gelen vadeli işlemler listelemesiyle %26 artan Bitcoin SV (BSV) olurken ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) onaylı tek kripto para Stacks (STX) ve Solana’daki (SOL) yükseliş göze çarptı.

Bitcoin neden yükseliyor?

VIDEO: Bitcoin de Hafta sonu Geri Çekilme Altcoinler Ne Olacak Son Durum Haberler Analizler
EKO KRIPTO

Yatırım devi BlackRock’ın iShares spot Bitcoin borsa yatırım fonu (ETF) başvurusunun onaylandığına dair piyasaya çıkan sahte haber Bitcoin’de 2 bin dolarlık yükseliş ve düşüşü tetiklemişti. Ancak bu gelişmeye rağmen Bitcoin, son 7 günlük periyotta %9,5’lik büyüme performansı göstermeye başardı.

Yatırım şirketi Ark Invest’in CEO’su Cathie Wood, geçtiğimiz günlerde SEC’nin davranışlarında büyük değişlik olduğunu ve aralarında sağlıklı bir iletişim sağlandığını belirtmişti. Bu gelişmeyi Wood ve birçok piyasa yorumcusu spot Bitcoin ETF başvurularına dair ihtimallerin arttığı şeklinde yorumlamıştı.

SEC tarafından ihraççılara gönderilen e-posta doğrultusunda kurumlar bir bir başvurularını güncellemiş ve aralarındaki iletişim büyük dikkat çekmişti. Regülatör ve ETF ihraççısı şirketlerin aralarındaki sıcak iletişim onaya dair büyük olumlu sinyaller vermişti.

Sahte bir haberin bile dakikalar içerisinde 2 bin dolarlık yükselişi tetiklemesinin yatırımcıları alevlendirdiği tahmin ediliyor. Onaya dair inançların artması da yatırımcıların Bitcoin’e yönelerek alım yapmasının önünü açtığı düşünülüyor.

Öte yandan TSİ dün gece saatlerinde SEC’nin Ripple yöneticilerine karşı suçlamaları düşürmesi de regülatör kurumun kripto paralara eskisi kadar sert bir tutum sergilemediğini akıllara getirdi. Gelişme ile birlikte Ripple, Temmuz’dan bu yana tek günlük en büyük kazanıcını elde ederken etkisi Bitcoin ve diğer kripto paralara da yansıdı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Sources


Article information

Author: Sheila Blake

Last Updated: 1698512403

Views: 1209

Rating: 4.4 / 5 (94 voted)

Reviews: 94% of readers found this page helpful

Author information

Name: Sheila Blake

Birthday: 2019-12-17

Address: 1434 Mark Lakes, Lake Michael, ND 45346

Phone: +4413441184162284

Job: Biomedical Engineer

Hobby: Snowboarding, Wine Tasting, Running, Video Editing, Card Collecting, Poker, Drone Flying

Introduction: My name is Sheila Blake, I am a intrepid, frank, transparent, cherished, artistic, strong-willed, ingenious person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.